Direktlänk till inlägg 22 april 2007

Annorlunda skadedjursbekämpning.

Av Victoria - 22 april 2007 22:18

Jag har jobbat i helgen. därför har det varit stilla på bloggfronten, både vad gäller eget skrivande, och läsandet av era bloggar. Har tänkt hinna titta in hos er ikväll, och även fixa fungerande länkar så att jag och andra enkelt kan läsa hos er. Men först vill jag dela med mig av följande lilla händelse:


Jag har som sagt jobbat i helgen. Jag jobbar natt, och vi börjar redan klockan 18 på lördagkvällarna. Igår, när allt kvällsarbete var avslutat, brukarna hade lagt sig, så hade vi, som traditionen numera bjuder, ett litet lördagsmys.  Igår bestod myset av att vi bakade pizza tillsammans och åt den medan vi kollade en film; Som man bäddar… med bland annat Mikael Persbrandt, och hon som spelade Tanja i Tre Kronor.

 

Kvällen var lugn, brukarna sov gott efter all vår goda omsorg, och framåt midnatt var det tyst och stilla i lägenheten, bara TV:n pratade lågmält, men som vanligt på helgerna så var det var inte mycket att se.

 

Plötsligt bröts lugnet av en gäll mobilsignal. Min mobilsignal, för ovanlighets skull.

Det var gubben som ringde. En minst sagt udda situation hade uppstått hemmavid:

 

Gubben hade suttit i godan ro framför TV:n, för att se klart Oceans Twelve som han börjat se flera gånger förut, men av olika anledningar aldrig sett färdigt.

Men så hörde han nåt som skrapade, vid TV:n nånstans. Han stängde av för att höra om det var från filmen det kom, dvd:n han hade var en dålig hemmabränd kopia, så det kunde ha varit kass kvalitet som orsakade ljudet.

Men nej, det slutade inte skrapa. Det lät precis som att det var nån vass sten som låg och rullade runt vid högtalarna. Konstigt.

Gubben gick närmare och hörde till slut att ljudet kom från subwoofern, baslådan till ljudanläggningen. Han tog upp lådan och skakade på den, kanske hade dottern lagt dit nån pärla eller legobit, det är inte ovanligt att sånt händer hos oss ibland.

Men det fanns inga legobitar där.

Så maken min hämtade en pannlampa så han skulle kunna titta ner i hålet (det är ett runt, ganska djupt hål, i lådan, en bas-reflex-nånting-typ)

Han tittade ner och såg… en råtta! Waaaah!

 

Gubben blev så överraskad så att han höll på att göra både det ena och det andra i kalsingarna. All respekt för det. Skulle också ha fyllt brallorna till brädden.

Jag sa till honom att kanske just detta var bästa sättet att få ut råttan: skit ska med skit fördrivas!

 

Nåväl, han funderade hur han egentligen skulle bära sig åt för att få råttan ur högtalaren. Vi har haft ett par skogsmöss hos oss tidigare i vinter, det har ju tydligen varit rekordår för gnagare, på grund av den ynkliga mängden snö, men de tidigare mössen har vi enkelt likviderat medelst klassisk ostfälla. Här krävdes dock nytänkande!

Den lilla råttan hade nu krupit längre in i lådan, så gubben bestämde sig för att ställa ut högtalaren på altanen. Om råttan tagit sig in, så borde den till slut också vilja ta sig ut. Och bäst vore ju om den inte tog sig ut i vårt vardagsrum igen…

 

Vi slutade prata, så att min tillförordnade skadedjurssanerare skulle kunna bära ut högtalare med tillhörande råtta.

 

Sen satt jag där på jobbet och funderade över situationens dråplighet. Ett djur i musikanläggningen. Det är ju sanslöst roligt! En på miljonen. Kanske kunde man skrämma ut eländet med hög volym? Jag skickade ett sms till maken:

 

”Om skit ska med skit fördrivas så är enklaste lösningen att du sätter igång en av dina skivor!”

    
ANNONS
 
EVA

EVA

23 april 2007 14:36

Hahaha ! Lyckades det ?
Vi brukar ha några möss som kommer in i vårt hus varje vinter och de flesta fastnar ju i vanliga fällor. Men några har vi ( maken ) tagit med DAMMSUGEN ! Funkar jättebra och lillhjärtat på de små kräken stannar långt innan de åkt in i dammsugen. Det går visserligen lite dammsugspåsar, men huvudsaken är ju att få bort dem ! Och speciellt på lite trånga ställen...

Kram Eva

http://www.whiskyochchampagne.blogg.se

 
Lilla My

Lilla My

23 april 2007 15:47

IIIIIIIIIHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!och nu står jag på vardagsrumsbordet när jag skriver detta...gillar inte råttor eller möss eller vad de nu kallar sig.Hoppas att den är borta.

http://myslivochhem.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Victoria - 23 april 2008 22:03

...och flytta!    Bloggen alltså.   En snygg blogg med mer möjligheter!   Så jag tackar gamla bloggen för en trevlig tid. (blev över ett år!)   Jag har anlitat en begåvad bloggare till att designa mitt nya tillhåll.   Så nu *trumvirvel och basun* öp...

Av Victoria - 23 april 2008 09:08

I dag är det dags att hissa och hylla min make!   Han tog hand om våra barn hela helgen medan jag var i storstan och förlustade mig och brände pengar. Och ja: naturligtvis tar han hand om dem annars också, men tre dar på egen hand med Lilleman är fa...

Av Victoria - 22 april 2008 16:05

Ok, det här är kanske liiite långsökt, men jag har ju shoppat en del i helgen och tanken är att jag ska ha tid att ta bilder av allt det och visa er nån dag då tid finnes och tills dess kommer ett smakprov.     Trepack av världens bästa smörja!   ...

Av Victoria - 21 april 2008 18:33

    Puh! Tre dagars shop-non-stop... ...man märker att man inte är 20 längre...   ...för... jag är rätt knäckt.   Men så roligt vi har haft!   Så ruskigt kul!   Bra sällskap, trevlig resa, fint hotell, bra mat, mycket shoppa...     Fastän vi inte v...

Av Victoria - 16 april 2008 19:53

  Jobba i natt... sova i morgon.   Några eftersläntare som vill fira mig, kommer vid middagstid.   Och sen är det väl bara lägga sig om man ska orka upp på fredagmorgon.   Det blir ju lite tidigt, vi flyger 06:00 och 06:30 (vi fick inte samma restid...

Presentation

Omröstning

Bloggen Vickans Vardagsrum...
 ...är okej som den är.
 ...borde ha ett mer allmänt innehåll. Mer heminredning, mode och glitter.
 ..borde ha ett mer personligt innehåll, känslor, upplevelser, erfarenheter.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<<
April 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Vickans Vardagsrum med Blogkeen
Följ Vickans Vardagsrum med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se