Alla inlägg under maj 2007

Av Victoria - 22 maj 2007 22:00

Siffror var det... här kommer en 7-sovare!

Av Victoria - 22 maj 2007 20:07

 I morse var jag hos farbror doktorn och hälsade på, eftersom jag tycker mig ha tungt med andningen. Om jag hade varit förkyld så skulle jag inte ha reflekterat så mycket över dåligt flås, för så blir det alltid, och då skulle jag bara dragit i mig bricanyl i rejäl mängd. Men jag är inte förkyld, så jag blev lite bekymrad. Läkaren kunde konstatera att jag: -inte har nåt fel på lungkapaciteten.-inte har nåt mysko ljud i lungorna.-är ganska välbehållen i övrigt. Och det var ju jätteskönt! Så mitt dåliga flås beror sannolikt på revbenen som krånglat från och till: jag har haft några hakningar och så hostade jag av en av de där spjälorna när jag var gravid förra våren… Och så har jag ju varit hos optikern, och inte heller ögonen var det nåt fel på. Underbart! 

På väg in till stan fick jag en ingivelse att jag skulle fara på kupan. Och gissa vad jag hittade:

    

-mugghållare till fiesta combiautomaterna!Som jag letat och letat och letat efter. En krona/styck gav jag för dem. Och så fick maken en gul melittafilterhållare. Så nu saknas bara en gammal visseljohanna, eller möjligen en emaljerad blommig kaffepanna…  Om vi nån gång säljer husvagnen så kommer köparen säkert att betala för att slippa ta köksgrejorna på köpet, hehe… 

Efter stadsturen var det styrelsemöte med nhr, och i och med det också middag på viking. Så nu sitter jag här mätt och jäser. Ska ta en snabbrunda in till er andra innan jag tar tag i kvällens projekt: sy gardiner till min höggravida kompis båt. Hon fyller år imorgon (kompisen, inte båten)så syhjälpen får bli en del av presenten. Men jag har köpt en trevlig sak till henne också… 

Idag har jag haft rekordmånga besökare på bloggen. I skrivandes stund 55 nya påhälsare!

Kul att ni tittar in. Lämna gärna ett spår så att jag kan hitta fler nya bra bloggar!

Av Victoria - 22 maj 2007 12:18

Jag annonserade i Annonsbladet efter grejor till husvagnen.

Fick därefter ett mail av en kille som hade dessa, i mina ögon, åtråvärda Fiesta Combi-automater. Tycker att det är ett måste i en gammal husvagn. Kan bero på att jag vuxit upp med husvagn. Det blir lite nostalgi över det...



Jag mailade tillbaka och frågade vad han ville ha för dem:

-Ingenting, blev svaret, varpå jag mailade igen och sa att nåt måste han väl få. -Köp en bullpåse, tyckte han.



Så jag for och hämtade pryttlarna i Öjebyn igår och överlämnade åtta bullar.



Tänk att det finns nån kvar i världen som vill ge bort något, och dessutom ids lägga tid på att maila en främmande tokstolle som söker gammal lump... jag blir rörd!



Och så ett stort TACK till Annelie för pysseltipsen!



Nu ska jag iväg till optikern för att se om jag småste bli glasögonorm. (Det är nåt skumt i vänsterögat.) Håll tummarna att jag slipper.


Av Victoria - 20 maj 2007 23:57

Maken ledig, solen har lyst, i alla fall mellan skurarna, och det har varit varmt... och vi har hunnit en massa saker, gubben har fått undan spånet efter vedkapningen, och jag har dammsugit och skurat husvagnen. Sen har vi varit hos goda vänner och fikat, vi har haft middagsgäster (samma som vi fikade hos, dessutom ingen värstingmiddag, men det var trevligt att äta ihop) och nu ikväll kom min bästa vän och hälsade på. Sent blev det, som vanligt när vi träffas, men det är alltid lika roligt! Hon är en stjärna på min himmel.



Så här såg det ut hos oss, 19:30 ikväll. Två regnbågar!

Av Victoria - 17 maj 2007 23:25

Här kommer första färdigt-resultat-bilden. Och en före-bild också, för jämförelsens skull... Kuddarna sydde jag på jobbet i natt, då tvätten var avklarad och brukaren drömde vackra drömmar. Egentligen skär de sig alldeles fantastiskt mycket mot gardinerna, men jag kunde inte motstå tyget som jag hittade på Syma.

Enligt inredningstidningar och IKEA-utskick så tycks det ju vara helt okej att blanda färger och mönster av hjärtats lust, och mitt hjärtas lust tycker just nu att det är en mycket bra idé. Ska bara försöka hitta på nåt ännu galnare...


I övrigt inte så mycket nytt, förutom att vi hade trevlig grillmiddag med goda vänner denna afton. Ska snoka runt en sväng hos er andra innan jag kryper ner i mina Bibbi-påslakan (IKEA, de gröna blommorna gör mig så glad)


Natti på er!

Av Victoria - 16 maj 2007 08:19

Bättre sent än aldrig, hoppas jag. Ska in och kolla alla bidrag ikväll när lugnet lägrat sig...


Min hållbara bild visar ett riktigt hatmoment i tillvaron:

Knutar som bara inte går att få upp...

Nån, som absoluuut inte är jag, gör stenhårda  omöjliga blåknutar på brödpåsar med mera, och sen när jag ska knyta upp dem så går det bara inte! Aaargh!

Att man aldrig lär sig...


(dock finns det ju saxar, tack och lov)

Av Victoria - 14 maj 2007 19:08

Så där... lite nytt utseende i bloggen, grönt dessutom, som jag egentligen inte är så förtjust i. Men det känns vårigt och fräscht i alla fall...

Funderar på att byta blogg. Vill ha nåt med fler möjligheter till egen layout och så. Hoppas på massor av tips från er veteraner som kan en massa om bloggar och bloggande!


Vårstädat även hemma. Idag har gubben och jag rensat och röjt, och alla dessa gamla kläder, sängkläder, med mera med mera har gubbe och dotter gett sig iväg till Bredviksberget med. De har kvällsöppet i veckan. Mycket smart idé!


Åh så underbart det var att få rensa ut! Känns som jag vunnit en mille hundring.


I går kväll knåpade jag ihop en av de eländiga hörnkuddarna till husvagnen. Denna kväll lär väl gå åt till att göra den andra klar, men sen är det bara de enklaste grejorna kvar. Jag väntar på knapparna som Syma skulle ta hem åt mig, så jag kan göra riktigt färdigt, men det tycks dröja.


Helgen på jobbet blev övergripande trevlig, med lördagsmys som vanligt, tacos och ESC.  Däremot hamnade jag och en kollega på kollisionskurs med en annan arbetskamrat, det har hängt länge i luften, så ingen blev förvånad. En del är bara för... fyrkantiga!


Hoppas ni får en härlig kväll och en bra vecka!

Av Victoria - 10 maj 2007 23:21

God kväll alla bloggomaner!

 

För den som inte orkar läsa, så finns bilder längst ner…

 

Nu ska jag fixa ett inlägg, en redogörelse för Umeåtrippen, och sen ska jag kolla vad ni haft för er de senaste dagarna…

 

Umeåresan började tisdagkväll 18:15. Maken hade lovat att vi skulle åka kl. 18, vilket jag bara hånat, dumma mig, för han slutade 17, skulle hämta ut en handkassa, tanka, köra hem och sen äta middag med oss hos svärmor. Efter att ha kramat barn, hämtat packning och gömt nyckeln så for vi. En kvarts försening ser jag som försumbar. Bra jobbat!

 

Första stopp Skellefteå, sen raka spåret. Vackert väder ända till Sävar, då körde vi in i en vägg av moln.

  

Väl i Umeå tog vi en runda förbi Grubbe och bortåt där jag jobbade när vi bodde där (sentimental & tårögd, ibland saknar jag den arbetsplatsen nåt alldeles olidligt…)

  

Vi letade reda på vandrarhemmet, som ligger centralt. Ringde jouren som skulle låsa upp åt oss och ge oss nyckel. Kastade in väskorna i det minst sagt sunkiga rummet, och for ner på stan för lite kvällsmat. Mysigt att vara på snabbsemester, bara jag och min älskade gubbe.

  

Tillbaka till vandrarhemmet. Dags att ta en dusch i det sunkiga duschrummet. Försökte stå på tå så att inte så mycket av fotsulan skulle ta i golvet. Blörk!

  

Sova! En hel natt utan avbrott. Lyx för småbarnsföräldrar…

Ställde väckaren på  07:10 för att hinna äta, packa och checka ut. Föreläsningen skulle börja 9:30.

  

Vaknade 06:30 och var tvungen stiga upp på grund av Väldigt Ont I Ryggen. Värdelös säng. Kroppen var formad efter träribborna som höll upp det som en gång i tiden varit en madrass.

Efter allt detta sunk, så förväntade man sig torr fralla och sur yoghurt till frukost. Men frukosten var faktiskt bra! Över all förväntan. Fast slutbetyget för YMCA Vandrarhem i Umeå blir ändå: minus, minus, minus…  det är inte värt pengarna. Bo på hotell istället.

Och så går man förstås omkring och förväntar sig att möta Village People i korridoren, hehe... men:

It´s not fun to stay at the YMCA!

  

Sen iväg till landstingshuset. Föreläsning med Rita Ehrenfors, Stockholm Rehab Station.

Mycket intressant och nyttigt om minnet, och orsaker/konsekvenser av försämrat minne vid vissa neurologiska skador/sjukdomar.

Helt klart värt att höra!

  

12:30 Lunch. Eurasia istället för Great Eastern. Fick idén av Vildängel.

Gott! Men svindyrt… 170:- för lunch för två pers!

  

Åsså shoppa då. Först Sagolika Ting. Åååh! Så mycket fint. Köpte ett litet diskställ till unga fröken.


Sen Lagerhaus. Wow, wow, wow… Ville köpa allt! Gubben hittade roliga retroplastburkar till... husvagnen (neheee?) Kaffeburk, teburk samt salt- och pepparkar. Och så bruna/orange typ frukostskålar till densamma. 133 riksdaler för rubbet!

  

Sen blev det en del kläder till gubben. Svårt att hitta byxor i tumstorlek 30/30. Men H&M i Umeå är i en helt annan division än röriga, trista H&M här hemma, så  nog hittade vi byxor! Förvisso 30/32, men de går ju lägga upp…

Och så en riktigt rolig spräckelskjorta, det är tydligen helt ok att ha på sig nu, och min make som passar i allt, gjorde förstås plagget rättvisa!  Det är en skjorta som gjord för sommarens grillfester. Fakta: 30/30 på byxor (underbart är kort) men Large på skjortor… är man så där snyggt axelbred så är man…


Nästa lön är det min tur att bli ekiperad!

  

Det var väl det viktigaste, tror jag. Vi (eller jag?)hann inte till alla butiker som vi (eller jag?)ville… Hade gärna stannat en dag till. Men det är ändå skönt att komma hem och krama om ungarna…

  

Det blir nog inga inlägg på ett par dar, för nu väntar jobbarhelg. Ska bli rätt skönt att fara på jobbet. Tänkte försöka fixa lite på de sneda husvagnsdynorna (hörnklossar) på jobbet nån natt, om tid finnes.

  

Fick mail idag från Husvagnsdemonteringen i Uppsala: De har en dörr till pärlan. Köper den om den inte är för dyr. Dörren är dålig (har troligen utsatts för en del våld)och behöver verkligen bytas, men det får inte vara till vilka ockerpriser som helst, vilket det tyvärr brukar vara, trots att det är 30 år gamla och dessutom skrotade grejer. Men de hade också Fiesta Combimuggar och ett färgglatt myggdraperi. Jippi!

  

Ska försöka göra klart gardinwire till alla fönster så jag kan lägga ut några före/efterbilder.

Här kommer i alla fall bilder på shoppingfynden.

  

Ha en underbar helg allihop!

   
  

Presentation

Omröstning

Bloggen Vickans Vardagsrum...
 ...är okej som den är.
 ...borde ha ett mer allmänt innehåll. Mer heminredning, mode och glitter.
 ..borde ha ett mer personligt innehåll, känslor, upplevelser, erfarenheter.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards