Alla inlägg under maj 2007

Av Victoria - 8 maj 2007 15:54

...så fick jag veta idag att de har öppnat en ny butik i Umeå.

Superbra, underbart, yes, yes, yes!

För det är inget mindre än...

Av Victoria - 8 maj 2007 10:51

På pimpningsfronten inte så mycket nytt…

 

Skulle göra överdraget till sista dynan i stora sittgruppen klart i går kväll. Men nånstans tog energin slut. Barnen är lite krassliga, de små stackarna, så det blev en del servicejobb för oss båda, sen ställde jag undan symaskinen (tack snälla svärmor att jag får låna den på obestämd tid)


 

Idag är planerat en resa till Umeå för mig och maken. Barnens farmor försäkrar att hon gärna vill låna de små fast de är lite snoriga, så vi far! (uuuusch så dåliga föräldrar, lämna bort sjuka barn, har de ingen skam i kroppen?)

Avresa runt 19:00. Övernattning på vandrarhem i centrala stan. På onsdag förmiddag föreläsning i landstingshuset. Ämne: Minne och Kognition. (intressanta grejer!)

Fick möjlighet att åka genom NHR (Neurologiskt Handikappades Riksförbund) och då tog vi den chansen utan att tveka.

 

Efter föreläsningen: Lunchbuffé på Great Eastern. Ett måste om man ska till Umeå!

Efter lunchen: Shoppa, shoppa, shoppa! Har några måstebutiker: Ordning & Reda, Sagolika ting, Unique design. Maken kräver en fika på Café Station. De har bullar stora som assietter (jo, det är sant!) Själv är jag lagom imponerad av de där bullarna, men… om han nu ska uthärda flera timmar shopping, så får jag väl bjuda till lite.



Skickar några bilder från pärlan.

Översta bilden först, så klart:



Stora sittgruppen:  Så såg den ut innan det gjordes några åtgärder. Gräsligt, eller hur?



Toaletten: Lämnas utan åtgärder, för den är ju bara för läcker!



Gamla tyget till stora soffan: Gaaah!



Originaltyg till lilla soffan: Inte så illa ändå, men i väldigt dåligt skick. Ska bytas inom kort (när stora soffan är klar)



Lilla soffan: som den ser ut nu innan åtgärd.



 Ett litet smakprov av hur det ska bli: Gardinerna sitter inte fast ordentligt än, så det ser lite slafsigt ut.



Inredning: Ljus och fin. Ett par år senare började man göra jättemörka inredningar. Den här är det jättebra färg på, tycker jag, dessutom i fint skick!


Vi ses om några dagar! Nu ska jag packa viktiga saker att ta med till Umeå. Förutom kläder, tanborste och tvål så måste vi ha: bra skivor stt spela i bilen. Karta till vandrarhem och föreläsning (nog för att vi har bott i Umeå, men för säkerhets skull...) samt glatt humör!



  

Av Victoria - 7 maj 2007 16:57

Jag har världens roligaste make, och världens roligaste kompisar. Helt säkert, de är skitskojiga!


Och allt som de bidrar med som gör mitt liv roligare, skulle jag förstås vilja dela med er, men... det går ju inte! Kan ju inte hänga ut dem hur som helst på bloggen, utan att fråga om lov, och frågar jag om lov så faller rätt mycket av det roliga... och mitt spontana halkande över tangenterna går i stöpet.


Hur gör ni andra, vad säger era vapendragare om ni på bloggen drar upp nån bra grej som hänt, nåt kul som nån sagt, klavertramp, pinsamheter...?


Jag tycker mycket om de här människorna, så det sista jag vill är att göra dem ledsna, men samtidigt borde hela världen få veta hur bra de är...

Av Victoria - 6 maj 2007 20:29

Ojojoj, vilka kalas!


Först dotterns kompisar med föräldrar... (än så länge är ju hennes kompisar de barn som våra kompisar har) vi blev 18 st! Livat i holken, men hjärtligt trevligt.


Sen familjerna, en mindre skara, men inte mindre trevligt för det. Gjorde det enkelt för oss och bjöd på varmkorv (med rostad lök och räksallad, muuuums!) och sen tårta förstås.


Dagens huvudperson var förstås helnöjd! Hon tackade artigt för alla presenterna (eftersom mamma och pappa påmint henne i förväg) och var överlycklig för varje liten eller stor sak.


Dagens favorit var en liten förpackning med färgburkar och formade svampar som man kunde trycka hjärtan, fjärilar och stjärnor bl.a med.

Tack och lov är inte alltid det dyraste det bästa...


Mor hann trixa och fixa lite med pärlan på kvällen när lugnet lagt sig, snart är gardinerna på plats, foto utlovas inom några dagar! Hav tålamod I som vänten... :-)


Maken och en kompis, de självutnämnda efterträdarna till kvarterets vedgubbar,  gick loss på jättebjörk med klyvmaskin. Trots generationsväxlingen på området, så tycks inte intresset för vedhantering ha svalnat, tvärtom, det kapas, klyvs och travas på nästan varje gård.


Gubben är förtvivlat less på mitt tjat om alla husvagnsdetaljer, just nu är Husvagn-Svenssonkatalogen min kvällslektyr.  MEN, jag är lika less på deras eviga stötande och blötande om huruvida man ska trava staplar, eller kasta veden i ett hägn, om vikten av att ha en vass klinga och en fungerande YD på kapen... (det gick några 16-amperare i början. Amatörer, hehe)

...så det jämnar väl ut sig. Bara han inte börjar prata hockey-VM, för då går min hjärna ner på energi-spar-nivå.


Nu är det dags för denna kvälls stora utmaning: Sy för hand. Husvagnsdynorna måste förseglas i alla ändar, och jag har inga bättre idéer än att tråckla ihop det med vanlig hederlig nål. Det blir inte snyggt, min händiga mor skulle skämmas över mig, och min inte lika händige, men däremot mer elake far skulle säga, precis som han brukar:

-Hä si ut som där ox´n ha pisse!

Av Victoria - 3 maj 2007 21:35

Så nu ska hon alltså fylla fyra år... F-Y-R-A!

Alldeles nyss var hon en pluttig liten sak på 2,8 kg, med massor av mörkt hår, en nöjd bäbis som aldrig gjorde nåt väsen av sig. Inte en enda natt har vi vakat med henne. Ätit har hon gjort förstås, men däremellan bara sovit.


Nu är hon en blond lockig skönhet med stora blå ögon och en hjärna som kommer att ta henne långt, om hon vill. (ungefär som hennes mamma och pappa, fast de, hrmm, inte använt sina hjärnor till nåt konstruktivt hittills) Hon pratar från morgon till kväll, och bästa sysselsättningen just nu är att cykla. (Oj, blött tangentbord. Stolt, sentimental, snörvlande mamma. Nåja det går väl att torka...mnxhfckwgfybkagyooyegfc h nj rfgvwhip... så där ja, torrt och fint!)


Idag har vi varit och bullat upp för kalas. Fick tips om att Ö&B skulle ha mycket olika strössel och sånt man kan sätta på tårtor (både mor och dotter är obotliga gottegrisar) och hon valde bokstavsströssel, hjärtströssel och förgyllda kulor. Och så köpte vi ballonger och ljus förstås... behöver jag säga att ögonen lyste på henne?


När vi frågat vad hon önskar sig, så har hon svarat följande:


-Pippikläder (utklädningskläder inklusive orange flätperuk, den här lilla flickan älskar att klä ut sig)

-änglavingar (samma sak där, hon älskar verkligen såna saker)

-Anna Belle-docka. (Hon leker ALDRIG med dockor, men en kompis till henne har en sån, tror det är därför hon vill ha den. Svindyr är den också, typ 500:- Mor och far köper den inte, vi är visa av erfarenheten att hon inte ägnar befintliga dockor en enda tanke. Tror däremot att farmor köper en ändå...)


Vi har fixat Pippi-outfiten. Änglavingar har vi inte funnit nånstans. Änglarna behöver väl dem bättre själva...



Så, dags att fortsätta med dagsverket: fästa knappar på... just det: Husvagnsdynorna!




Av Victoria - 2 maj 2007 23:01

Så där ja!

Gardinerna färdiga.

Fixade det mesta natten mot Första Maj, då jag befann mig på jobbet. Om man kan läsa, se på tv eller sticka vantar, ja då kan man väl sy gardiner också!


Har inte satt upp dem än, vagnen ska storskuras först, men en bild på hur tyget ser ut, kommer här.


Den uppmärksamme ser att det är samma mönster som på lampan jag klätt om. Fast här är mönstret större och bottenfärgen röd...


Natt natti!

Av Victoria - 1 maj 2007 22:26

Egentligen strider det lite mot min övertygelse. Brukar inte  lägga ut bilder på barnen, men den här måste få vara med på dagens tema.


Det är sonens favoritsmak... tummen!

Presentation

Omröstning

Bloggen Vickans Vardagsrum...
 ...är okej som den är.
 ...borde ha ett mer allmänt innehåll. Mer heminredning, mode och glitter.
 ..borde ha ett mer personligt innehåll, känslor, upplevelser, erfarenheter.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards