Direktlänk till inlägg 17 oktober 2007

Update!

Av Victoria - 17 oktober 2007 09:04

Ojojoj!

Fick en del kommentarer på tisdagstema igår.

Min tolkning och mina åsikter upprörde tydligen känslor,

fick en kommentar av någon som inte höll med mig.

Det är kanon att vi får tycka som vi vill.

Och det är ju reaktioner som är spännade!


Så här skrev kommentatorn:


Men menar du att gamla tanter och farbröder med höftledsproblem inte ska få parkeringstillstånd!!! Räknas det inte som rörelsehinder. Är det bara unga människor som räknas?? Jag känner håret resa sig på armarna när jag läser sånt!!!



Och så här svarade jag på det:


Hej Ingrid och tack för kommentaren!


Jag kan förstå att vissa ryser av mitt inlägg, men faktum är att vi flertalet gånger stött på att bli utan parkering. Och tyvärr är det så att man många gånger undrar om skälen till p-tillstånd är rimliga. Det kan handla om människor som borde ställt undan bilen för länge sen, då syn, hörsel och reaktion är märkbart påverkade. Vi har ju faktiskt ett bra färdtjänstsystem. Men om mycket gamla personer beviljas p-tillstånd så uppmuntras ju bilkörning ännu mer, även om förmågan som sagt inte är den bästa. Och det är det jag vill ha sagt i mitt inlägg, jag avser inte att alla pensionärer skall dras över en kam och nekas tillstånd.



Vi har faktiskt upplevt att exempelvis maken till den som innehar p-lappen, eller t.o.m folk som bara passerat har börjat skälla som fanken på oss när vi som barnfamilj svängt in på handikapprutan bredvid, och inte förrän min äkta hälft klivit ur, och funktionshindret uppenbarat sig har de slutat, ibland har det inte ens hjälpt att visa kryckor och tillstånd. En man var arg så till den milda grad att han kallade mig dum idiot och jävla blondin när jag, efter att han svurit sin tunga svart över vår "felparkering", ville visa honom att vi verkligen hade tillstånd. Han hade inget funktionshinder och var överhuvudtaget inte på väg att parkera.

Tyvärr har det oftast varit äldre som gormat.



Kommunerna borde se över hur antalet p-platser i förhållande till antalet beviljade tillstånd ser ut. Om många beviljas tillstånd, så måste platserna vara fler.



Sen önskar jag att det fanns större utrymme för personer med medicinska osynliga funktionshinder att få tillstånd. Exempelvis tarmsjuka personer.

                  
 
Ingen bild

öjebybo

17 oktober 2007 09:32

ÄNTLIGEN så gör Crister Sjögren debut i melodifestivalen , som jag har längtat i alla dessa år... or not!!!???

 
Ingrid

Ingrid

17 oktober 2007 09:39

Hej Victoria!
Tack för ditt svar på min kommentar. Jag vet att det här med parkeringstillståndet är omdiskuterat och kan förstå din synpunkt, men vill ändå inte hålla med dig.

Färdtjänst i all ära, men friheten, speciellt här på landet, är att kunna ta sin bil och åka och handla, till läkare och vårdcentral, till tandläkare etc när man sjäv vill. Och den friheten vill även pensionärer och andra äldre kunna ha. När det gäller förmågan att köra bil så torde det vara behandlande läkare som avgör lämpligheten.

Svårigheten med att få parkeringstillstånd kan jag illustera med detta:

Jag har en kusin som fick polio som 10-åring och har helt obrukbara ben. Han har stödförband på benen och går med hjälp av kryckor. Han har trots sitt svåra handikapp klarat sig bra i livet och kör även bil och har naturligtvis parkeringstillstånd.

Tillstånden ska förnyas med jämna mellanrum och i år krävdes det ett nytt läkarintyg. Han menade då, att skadorna efter polio ju inte är något man blir frisk ifrån, men det hjälpte inte, han var tvungen att skaffa ett läkarintyg på att han fortfarande var handikappad. Gick till läkare och fick sitt intyg vilket inte godkändes, eftersom det inte stod på intyget hur långt han kunde gå om det var snö och is. Hej och hå!!! Han fick gå tillbaka till läkaren och få ett nytt intyg där det klart och tydligt stod att om det var snö, is och halt kunde han inte gå mer än någon enstaka meter. Tala om byråkrati!!



http://dagbok.stenstugu.com

 
Annelie

Annelie

17 oktober 2007 12:10

Jag kan hålla med dig till en stor del. Jag känner själv ibland att jag skulle behöva ett tillstånd, då fötterna har börjat knöla nu också:-(
Men jag håller med dig så..det är många som är dåliga, fast det inte syns, och så måste det få vara. Dom som gnäller och bråkar är dom som fular själva förmodligen och inte behöver något ;-)
Samtidigt får jag hålla med Ingrid till en del. Man får inte rata bort de äldre och tycka att dom kan ta färdtjänst...därimot kanske det vore en idé att få göra ett körtest efter en viss ålder =)Det är alldeles för många som kör bil fast dom borde ha ställt den för länge sedan. Ha det fint/kram

http://rospinglan.blogg.sevthc

 
Ingrid

Ingrid

17 oktober 2007 13:00

Svar till både Victoria och Annelie!

Att läkarna borde skärpa kraven när det gäller äldres körförmåga måste jag ju hålla med om. Har sjäv sett en äldre man leta efter sin bil på parkeringsplatsen. Han fick böja sig ner och titta nära, nära för att kunna hitta den. Man kan undra hur han kunde se att köra. Ryktet på bygden gick att han hade sin hustru, som inte hade körkort, som "lots".

Ha en fin fortsättning på dagen båda två!

http://dagbok.stenstugu.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Victoria - 23 april 2008 22:03

...och flytta!    Bloggen alltså.   En snygg blogg med mer möjligheter!   Så jag tackar gamla bloggen för en trevlig tid. (blev över ett år!)   Jag har anlitat en begåvad bloggare till att designa mitt nya tillhåll.   Så nu *trumvirvel och basun* öp...

Av Victoria - 23 april 2008 09:08

I dag är det dags att hissa och hylla min make!   Han tog hand om våra barn hela helgen medan jag var i storstan och förlustade mig och brände pengar. Och ja: naturligtvis tar han hand om dem annars också, men tre dar på egen hand med Lilleman är fa...

Av Victoria - 22 april 2008 16:05

Ok, det här är kanske liiite långsökt, men jag har ju shoppat en del i helgen och tanken är att jag ska ha tid att ta bilder av allt det och visa er nån dag då tid finnes och tills dess kommer ett smakprov.     Trepack av världens bästa smörja!   ...

Av Victoria - 21 april 2008 18:33

    Puh! Tre dagars shop-non-stop... ...man märker att man inte är 20 längre...   ...för... jag är rätt knäckt.   Men så roligt vi har haft!   Så ruskigt kul!   Bra sällskap, trevlig resa, fint hotell, bra mat, mycket shoppa...     Fastän vi inte v...

Av Victoria - 16 april 2008 19:53

  Jobba i natt... sova i morgon.   Några eftersläntare som vill fira mig, kommer vid middagstid.   Och sen är det väl bara lägga sig om man ska orka upp på fredagmorgon.   Det blir ju lite tidigt, vi flyger 06:00 och 06:30 (vi fick inte samma restid...

Presentation

Omröstning

Bloggen Vickans Vardagsrum...
 ...är okej som den är.
 ...borde ha ett mer allmänt innehåll. Mer heminredning, mode och glitter.
 ..borde ha ett mer personligt innehåll, känslor, upplevelser, erfarenheter.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards